Турнір по шашкам

Дослідження показали, що цілеспрямоване навчання дітей основам древньої гри у шахи та шашки сприяє успішності навчання дітей  та їх соціальному розвитку. Для розумової роботи шахи та шашки означають те саме, що спорт для фізичного вдосконалення.  Людина, яка навчається цій грі, стає самокритичною, звикає самостійно думати, приймати рішення, боротися до кінця, не сумувати при невдачах; збагачує внутрішній світ, розвиває фантазію, допомагає стати спокійнішим, врівноваженим, вчить тривало зосереджуватися на одному виді діяльності.

Тому, вже традиційно, 28 березня 2019 року, у гуртожитку  ДНЗ ЗВПУ  викладачі спецдисциплін Войтюк Тетяна Миколаївна та Краєва Світлана Вікторівна провели турнір по шашкам.

Метою проведення заходу є  виявлення здобувачів освіти, які вміють добре грати в шашки, прищепити інтерес до цієї гри, розвивати логіку, увагу, мислення.

Всі учасники боролися до останнього, застосовували нестандартні методи та прийоми. Борючись зі своїми суперниками в логіці та інтелекті, здобувачі освіти показали, що гра в шашки різноманітна і не так проста, як може здатися з першого погляду. Мирне шашкове змагання – це змагання в самовладанні, а також умінні прораховувати розвиток подій.

Викладач Войтюк Тетяна Миколаївна

Викладач  Краєва Світлана Вікторівна

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії, Новини. Додати до закладок постійне посилання.