Тиждень професійної майстерності з професії «Живописець»

Яскравим сполохом фарб та емоцій відзначився Тиждень професійної майстерності професії «Живописець», який розпочався 28.01. 2019 р., а закінчився аж 08.02.2019 р.!

        Астрономічного тижня за для  знайомства із професією «Живописець» виявилося замало! Такої кількості і такої якості робіт, що було представлено у ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище»,  ще не було! Але це й не дуже дивує, бо одним з головних завдань викладачів й майстрів виробничого навчання методичної комісії професій художнього напряму є: підвищення особистого рівня майстерності, постійне навчання та невтомна робота над пошуком нових засобів навчання, вдосконалення цінних здобутків минулих років.

            Два тижня виставок з різних предметів та різноманітних технік радували око відвідувачів. Та однієї тільки виставкової зали ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище» виявилося не достатньо за для демонстрації  робіт. Виставки прикрасили й хол першого поверху.  Програма заходів була такою:

         План проведення заходів Тиждня професійної майстерності професії «Живописець» :

Понеділок 28.01.2019

1.Виставка робіт виконаних в техніці олійного живопису, різноманітних графічних техніках гр. № 10, ІІ курсу з предметів: «Живопис», «Рисунок», представлених у жанрах пейзажу, портрету, натюрморту.

              Викладач: Прокоф’єв Євген Олександрович

2. Виставка гумористичної стіннівки гр. № 15 І курсу, на тему особливостей професії «Живописець».

3. Виставка гумористичної стіннівки гр. № 10 ІІ курсу, на тему особливостей професії «Живописець».

Вівторок 29. 01.2019

1.Виставка робіт гр. № 10 ІІ курсу, виконаних в техніці олійного живопису, різноманітних графічних техніках, з предметів: «Живопис», «Рисунок», представлених у жанрах пейзажу, портрету, натюрморту.

Викладач: Прокоф’єв Євген Олександрович

2. Виставка робіт гр. № 10 ІІ курсу, виконаних в різноманітних художніх техніках,з предмету: «Технологія виконання художніх робіт».

 Викладач: Прокоф’єв Євген Олександрович

3. Виставка плакатів на соціальну тематику та футболок з нанесеним зображенням  гр. № 10 ІІ курсу, з предмету «Шрифти».

Викладач: Прокоф’єв Євген Олександрович

4. Виставка малюнків з предмету «Пластична анатомія».

Викладач: Прокоф’єв Євген Олександрович

Середа 30.01. 2019

 1.Виставка робіт виконаних в техніці олійного живопису, різноманітних графічних техніках гр. № 15 І курсу, з предметів: «Живопис», «Рисунок», представлених у жанрах пейзажу, натюрморту.

Викладач: Прокоф’єв Євген Олександрович.

2. Виставка-перегляд домашніх нарисів та замальовок гр. № 15, І курсу.

Викладач: Прокоф’єв Євген Олександрович.

З. Виставка робіт гр. № 15 І курсу з предмету «Технологія виконання художніх робіт», виконаних в різноманітних художніх техніках.

Викладач: Прокоф’єв Євген Олександрович.

                                     Четвер 31. 01. 2019

1.Виставка робіт гр. № 10, ІІ курсу, професії « Живописець. Флорист.», з предмету  «Виробниче навчання», виконаних в техніках холодного батику та розпису по склу.

Майстер в. н. Світлана Юріївна Кузьменко

2. Виставка робіт гр. № 15 І курсу, з предмету  «Виробниче навчання», виконаних в графіці.

Майстер в. н. Шевчук Вікторія Юріївна

 Пятниця 1. 02. 2019

1. Виставка робіт виконаних в техніці холодного батику та розпису по склу гр. № 10 ІІ курсу, з предмету  «Основи композиції і моделювання».

Викладач: Прокоф’єва Анжела Миколаївна

2. В рамках розповсюдження педагогічного досвіду, та популяризації професії «Живописець», а також у профорієнтаційних цілях планування проведення майстер-класу з художньої техніки.

Викладачі – Е.О. Прокофєв, А.М. Прокофєва.

3. Підведення підсумків проведення тижня професійної майстерності!

       Багато яскравих емоцій визвали живописні та графічні роботи з предметів «Живопис», «Малюнок», «Технологія виконання художніх робіт» гр. № 10- ІІ курсу, № 15- І курсу( викладач Є.О. Прокоф’єв), а плакати та декорування футболок, що здобувачі освіти виконали разом з Евгеном Олександровичем на уроках з предмету «Шрифти», визвали захоплення самих вибагливих глядачів!

         Технічні малюнки частин скелету та м’язів потребують професійної уваги та старанності, але гр. № 10 продемонструвала, що вона гідно відпрацювала такі навички на предметі «Пластична анатомія» (викладач Є.О. Прокоф’єв ).

           Виставка газет, присвячена професії «Живописець», привернула цікавість багатого загалу відвідувачів. Так, групи № 10, № 15, разом зі своїми наставниками виразили своє бачення творчого життя. Вийшло яскраво та гумористично!

       Здивували гостей вернісажу висока професійна якість виставлених робіт виконаних на уроках Виробничого навчання з майстром в/н  гр. № 15 Вікторією Юріївною Шевчук та із майстром в/н гр. № 10 Світланою Юріївною Кузьменко.

        А вітражі та батики здобувачів освіти гр. № 10 (викладач-Анжела Миколаївна Прокоф’єва ) , з предмету «Основи композиції та моделювання», збирали біля себе не тільки тих, хто навчається у ДНЗ «ЗВПУ», але і гостей учбового закладу.

           Так,  насиченим яскравими барвами та творчими натхненими пошуками себе у мистецтві і мистецтва у собі «пролетів» Тиждень професійної майстерності  професії «Живописець». Роботи були виконані на такому високому професійному рівні, що пробудили у відвідувачів щирі бажання творити, мріяти, пересуватися у часі за допомогою пензля та олівця.

          Ми не змогли не відгукнутися на прохання глядачів  виставки про продовження насолоди від мистецтва та залишили найкращі експонати ще на один тиждень.

           Не секрет, що професія педагога має й не завжди легкі свої сторони і як слідство – емоційне виснаження, брак часу на особисте життя, тому, що переймаєшся життям інших. Але під час таких заходів є можливість подивитись на плоди своєї праці як вчителя, людини, наставника і друга. В такі хвилини, як ніколи відчуваєш себе творчим виконавцем великої місії – проведення молодого покоління у світ науки, мистецтва, краси і взагалі – то найкращої сторони життя.

              Хотілось ще раз повторити слова подяки та захвату, які лунали два тижня у сторону молодих митців та їх педагогів! Дякуємо нашим любимим вихованцям та їх батькам, які довірили нам найдорожче – своїх дітей! Дякуємо Директорові ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище»- Ігорю Івановичу Кондратьєву та адміністрації навчального закладу за підтримку. Дякуємо усім колегам за труд та натхнення у роботі! 

          Бажаємо усім здоров’я, творчої сили, бажання жити та творити, дарувати добро й красу.

З повагою – Голова методичної комісії професій художнього напряму Анжела Миколаївна Прокоф’єва.

Опубліковано у загальній категорії, Навчально-виробнича діяльність, Новини. Додати до закладок постійне посилання.