Тиждень професійної майстерності з професії «Живописець»

З 09 по 12 березня 2021 року в державному навчальному закладі «Запорізьке вище професійне училище» пройшов тиждень професійної майстерності з професії «Живописець». А 11 березня в училищі відбувся День відкритих дверей. Відтак, окрім запланованих заходів (виставок живопису, графіки, плакатів, портрету, натюрморту), в рамках тижня за професією були представлені ще й майстер-класи, які успішно провели здобувачі освіти, що навчаються за  цією творчою професією.

Перший захід в рамках тижня професійної майстерності: дуже яскрава виставка плакатів, які під керівництвом досвідченого педагога Євгена Прокоф’єва, створили здобувачі освіти другого курсу групи № 10 за професією «Живописець. Флорист» на уроках з предмета «Шрифти». Плакати були присвячені актуальним проблемним питанням («Молодь обирає здоровий спосіб життя», «Ми – проти булінгу», «Дотримуйся правил безпеки життя!») та виготовлені у різних кольорових гамах і техніках.

Окрім плакатів, під час виставки демонструвалися зразки написання різних видів шрифтів: «Буквіця», «Латиниця», «Готичний», «Рублений» тощо.

10 березня була представлена вже наступна незабутня експозиція, що об’єднала виставку робіт з предмета «Основи композиці» учнів групи № 10 за професією «Живописець. Флорист» (викладач – Анжела Прокоф’єва), та виставку робіт, виконаних під час виробничого навчання (майстер в/н. Кузьменко С.Ю.).

Творче втілення технік вітражу та холодного батику дозволила розкрити неповторні сполуки кольорових поєднань у композиціях, присвячених таким темам як «Материнство», «Дитинство», «Ніжність», «Квіти», «Любов», що хвилюють не тільки нашу творчу молодь, але й знаходять відгук у серці кожної людини.

11 березня відбулася виставка, на якій були представлені роботи учнів групи 10 «Живописець. Флорист», виконані під час опанування предметами «Живопис», «Технологія виконання художніх робіт» (викладач Євген Прокоф’єв). Пейзажі, виконані гуашевими, акриловими, акварельними фарбами, вражали різноманітністю сюжетів, та майстерністю виконання.

Завершився Тиждень професійної майстерності з професії «Живописець» дебютною виставкою робіт учнів першого курсу (група № 15 «Живописець. Флорист»), виконаних під час виробничого навчання за професією (майстер виробничого навчання Вікторія Шевчук).

Багата палітра робіт учнів з професії «Живописець» була представлена і для супроводу Дня відкритих дверей. Серед квіткових композицій, виконаних учнями училища під час опанування професії «Флорист», яскраво виглядали живописні композиції, виконані в техніках вітражного розпису, живописної графіки, пастельного живопису.

Дехто з учнів, що опановують професію «Живописець» не лише талановиті митці, а й мають хист до педагогічної справи. Для відвідувачів Дня відкритих дверей, наших гостей, вони провели чудові майстер-класи.

Так, учениця І курсу групи № 15, за професією «Живописець. Флорист» Проценко Марія провела майстер-клас з малювання пастеллю: кожен учасник заходу пішов додому не лише з враженнями від відвідування нашого закладу професійної освіти, а й з власноруч  виготовленою роботою.

Тиждень професійної майстерності з професії «Живописець» був дуже насиченим, залишив яскраві враження у всіх причетних до таїнства народження живописних творів здобувачів освіти та педагогів ДНЗ «Запорізьке ВПУ», гостей училища! Нема сумніву у тому, що в усіх, кому пощастило насолодитися мистецтвом живопису в ці дні, отримали естетичне задоволення та чекають на нові зустрічі.

Голова методичної комісії професій художнього напряму

Анжела ПРОКОФ’ЄВА

Опубліковано у загальній категорії, Навчально-виробнича діяльність, Новини. Додати до закладок постійне посилання.