Театр-як засіб виховання

Театр. Скільки разів протягом ХХ сторіччя люди пророчили смерть одному з найстарших художніх жанрів… Казали, що кіно, телебачення та Інтернет прирекли театр на занепад і забуття… А він все живий і навіть часто дивує і радує глядачів авангардними експериментами та дбайливим пестуванням класичних традицій. Театр допомагає осягнути в чому сутність нашої національної культури та «загадкової слов’янської душі» і відкриває очі на мистецькі досягнення інших народів і культур.

26 лютого 2019 в ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище» відбулася мистецька подія — учні групи № 14 «Декоратор вітрин. Флорист» із класним керівником Войтюк Тетяною Миколаївною  відвідали виставу театру  ім. Магара «Norway Today». Таку назву мала газета, в якій опублікували статтю про підлітковий суїцид. Саме вона і лягла в основу п’єси драматурга Ігоря Бауершими. Історія про двох молодих людей, які познайомилися в соцмережі і зважилися зробити крок у прірву.

Здавалося, що всі глядачі були разом із героями  на тій скелі. Чим ближче до кульмінації, тим більше розкривався  характер головних героїв. Їх діалоги просякнуті водночас щирістю, гумором та притаманною підліткам нерішучістю. Але немає сумнівів – цих двох пов’язує дещо більше.

Всі чекали  із острахом розв’язки … І режисер зробив свій вибір – він залишив глядачам надію. Надії, яка так необхідна нам усім. Зробити висновки з цієї історії, на думку митця, мають всі: і підлітки, і їх батьки, і педагоги.

Класний керівник  Войтюк Тетяна Миколаївна

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.