Станція призначення – Життя!

Сучасний ритм життя, а також багато інших суб’єктивних факторів призводять до того, що в певний момент людина зважується на злочин – злочин проти свого життя.

  За наданими статистично-аналітичними даними у 15 506 здобувачів освіти бувають такі хвилини, коли в голову мимоволі приходить думка про суїцид. Конфлікт з педагогами або однолітками, вплив релігійних сект, побутова невлаштованість, втеча від покарання й вічне бажання продемонструвати всім, «яким я був хорошим» і «хай вони тепер шкодують», – ось далеко не повний перелік причин дитячих самогубств.        Якщо вчасно помітити важкий душевний стан, то можна уникнути страшної трагедії.

      Для попередження суїцидальної поведінки практичним психологом Мєзєновою Іриною Анатоліївною серед здобувачів освіти в ДНЗ «Запорізьке ВПУ» було проведено ряд практичних заходів, а саме: заняття з  Арт-терапії, тренінгові заняття «Щасливе майбутнє», превентивні заняття з елементами тренінгу «Станція призначення – Життя», спрямовані на розвиток життєвих навичок і стресостійкості молоді.

      Зараз кожен із нас – опора для іншого. І саме зараз для дітей ми – значно більше, ніж викладачі. Будь-який дорослий, який перебуває поруч із дитиною, який може відчувати стабільність, обличчя якого зберегло жвавість, хто знаходить у собі сили дивитися в очі, може пояснювати, що відбувається, витримати погляд того, кому складно, витримати напруження, – є маяком і джерелом зцілення. Зараз ми всі – маяки та джерела зцілення для тих, хто поруч із нами.

Практичний психолог ДНЗ «Запорізьке ВПУ»          Ірина МЄЗЄНОВА

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.