Робота над шкідливими звичками

Алкоголізм вважається не тільки проблемою сучасного суспільства, але і його масової хворобою. Варто зазначити, що така ситуація складається практично у всіх куточках світу, проте в Україні  вона стоїть особливо гостро. Всіх нас оточують люди, втягнуті в алкогольну залежність, так як кожна друга доросла людина вживає алкоголь. Тому, так необхідно періодично проводити заходи з профілактики алкоголізму. Основною метою яких є створення здорового способу життя, без бажання випити.

Погіршення здоров’я підлітків є не лише медичною, а серйозною соціально-педагогічною проблемою. Хто може навчити кожну дитину обирати стиль життя, що сприятиме збереженню і зміцненню здоров’я? Насамперед сім’я та батьки, а потім уже учбові заклади й педагоги.

З цієї нагоди, 10 квітня 2019 року класним керівником групи № 14 «Декоратор вітрин. Флорист» Войтюк Тетяною Миколаївною  була проведена тематична класна година.

Присутні переглянули відеоролик  «Як впливає на організм вживання алкоголю».  Після чого був проведен тренінг з профілактики дитячого  алкоголізму, де здобувачі освіти виконували вправи : мозковий штурм : «Що ми знаємо про алкоголь?», гра «Життя з хворобою», вправа  «12 справ замість…»  та інші.

Метою даного заходу було: розширити рівень поінформованості підлітків з проблем пов’язаних із вживанням  алкоголю, з’ясувати найбільш поширені причини його вживання підлітками, вплив на молодий організм, сформувати прагнення протидіяти вживання алкоголю, займати активну життєву позиції.

Наприкінці, всі присутні погодилися з тим, що  комфортне  і щасливе  життя можливе і  без додаткових допінгів, яким і є алкоголь.

Класний керівник Войтюк Тетяна Миколаївна

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії, Новини. Додати до закладок постійне посилання.