Психологічна підтримка в умовах війни

Психологічний стан та психічне здоров’я під час військових дій є вкрай важливим. Багато людей переживають виснаження, спустошення, втому, відчувають тривогу й паніку. Психологи сформулювали корисні поради, як опанувати себе в критичних умовах, як допомогти близьким та підтримувати здоровий психічний стан в критичних умовах.

Ці корисні поради нагадали 10 лютого учням групи 02 за професією «Маляр. Штукатур. Лицювальник-плиточник» класний керівник Орел Наталя Григорівна та майстер виробничого навчання Москаленко Степан Петрович. 

Здобувачі освіти зі своїми наставниками розглянули практики, які допоможуть стабілізуватися у стресових ситуаціях, поради, як допомогти рідним та близьким.  Учні розповіли, що їх турбує, поділилися власними переживаннями. Викладачі закликали у разі необхідності користуватися “гарячою” лінією допомоги, надали інформацію, де можна отримати психологічну допомогу. 

 Як підсумок бесіди став відомий вислів: корабель не тоне на воді, він тоне, коли вода потрапляє всередину нього. Тому не так важливо, що зовні, важливо — що ми впускаємо всередину. Опікуйтеся своїм психологічним здоров’ям. 

Викладач Орел Наталя Григорівна

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.