Профілактика ризикованої поведінки

У зв’язку з тривожними новинами, що приходять з усіх міст України, для учнів ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище» було проведено тестування на схильність до ризикованої поведінки. Тестування проводилося за допомогою гугл-форм для створення додаткового почуття безпеки під час надання відповідей на питання. Ґрунтуючись на отриманих результатах, був розроблений тренінг для груп з високими показниками ризикованої поведінки.

Протягом тренінгу з профілактики ризикованої поведінки  було піднято безліч різних тем. Так, наприклад, обговорювалося, як соціальні мережі можуть підштовхувати до дій, які загрожують життю і здоров’ю людини. Також учасники обговорювали, що ще на їх думку може підштовхнути підлітка до ризикованої поведінки. Найбільш часто згадуваними причинами були проблеми в родині або в стосунках з другою половинкою, так само багато згадували, що такою причиною можуть бути проблеми з навчанням. У ході тренінгу ми разом з учнями знаходили більш конструктивні підходи до вирішення проблем в сім’ї тощо.

Деякі діти після тренінгів зверталися з питаннями про шляхи подолання проблем, з якими вони стикалися в своєму житті. З такими дітьми велися індивідуальні бесіди після уроків, коли учень мав бажання. Для мешканців гуртожитку, по четвергах після лекцій, такі індивідуальні бесіди проходять в довірчій атмосфері та мають більший позитивний ефект.

Соціальний педагог Сергій Юхименко

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.