Подаруй своє серце ЗСУ

14 лютого Європа святкує День святого Валентина. Історія цього свята веде нас у далеке минуле, до часів Римської імперії. За однією з легенд, святий Валентин був священником, який таємно вінчав закоханих, попри заборону імператора Клавдія II. Імператор вважав, що одружені чоловіки є гіршими воїнами, і тому заборонив шлюби.

Валентин не погоджувався з цією політикою, за що був ув’язнений і згодом страчений. Його самовідданість і віра в силу любові зробили його покровителем закоханих.

Вже багато років закохані вітають із цим святом один одного, дарують подарунки, квіти , листівки.

Та вже два роки не усі з тих, хто вітав один одного у минулих роках має змогу робити це так, як колись, бо знаходяться зовсім не в романтичних умовах. Війна внесла свої корективи. Нажаль багатьох хлопців та дівчат, яким колись дарували валентинки вже немає в живих. А інші боронять Україну знаходячись в сирих окопах.

За 2 роки це свято зазнало змін в розумінні українців. Усю любов, навіть серця, хоча б і папірцеві, вони віддають своїм захисникам!

В День святого Валентина учні групи №10/23 Державного навчального закладу «Запорізьке вище професійне училище» які навчаються за професією «Живописець. Флорист» долучилися до акції – «Подаруй своє серце ЗСУ». Діти виготовили сердечки, вони простеньки, папірцеві, але ж такі теплі! Скромні подарунки, які учні виготовили своїми руками будуть відлунати потужною життєзберігаючею енергією, яка перенесе усю любов та вдячність тим, хто їх захищає!

Класний керівник      Анжела ПРОКОФ’ЄВА

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.