Перші кроки до професії муляр

Муляр – це робітник, який бере участь у зведенні та ремонті житлових будинків, мостів, промислових і інших споруджень із природних та штучних будівельних матеріалів. Сьогодні професія муляр шанована суспільством, адже саме він втілює у життя ідеї архітекторів та проектувальників і відповідає за комфорт, зручність та довговічність будівель.

Здобувачі групи 05 за професією «Муляр» навчаються в училищі лише другий місяць, а вже демонструють впевненість у своїй діяльності. При навчанні робітничій професії обов’язковою умовою є отримання здобувачами освіти практичних навиків, оскільки для підготовки висококваліфікованих спеціалістів недостатньо надати  їм у процесі навчання лише теоретичні знання.    

На уроках практичного навчання, які проходять в сучасно обладнаній майстерні, майбутні мулярі виконують цегляні роботи – вчаться викладати стіни, перегородки. Зараз роботи по укладанню цегли проводяться  «насухо», без використання розчину. Учні відпрацьовують рухи по укладанню цегли. Уроки виробничого навчання проводяться під керівництвом майстра виробничого навчання Чебикіної Анастасії Устинівни, яка намагається передати кожному учню свої знання та досвід. 

Для даної професії необхідні такі визначальні якості, як працьовитість, відповідальність, порядність, і саме головне – це щира любов до своєї справи. Всі ці якості намагаються демонструвати вихованці Анастасії Устинівни.   

Викладач     Орел Наталя Григорівна

Опубліковано у загальній категорії, Навчально-виробнича діяльність, Новини. Додати до закладок постійне посилання.