Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації

У 1966 році Генеральною Асамблеєю ООН 21 березня встановлено як міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації.

Саме цього дня в 1960 році поліція відкрила вогонь і вбили 69 людей під час мирної демонстрації проти законів апартеїду, яка відбулась в Шарпевілі, Південна Африка.

1963 року була прийнята Декларація ООН про ліквідацію всіх форм расової дискримінації до якою пізніше приєдналась Україна.

ст.1 Загальної декларації з прав людини встановлено, що всі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах.

29 березня , класний керівник Ганна Житницька та майстер виробничого навчання Олександр Коноваленко провели класну годину з групою 04\22, де діти  дізнались про види та форми вияву дискримінації, національні. Учні активно обговорювали питання дискримінації у нашому суспільстві та шляхи боротьби із нею, бо всупереч міжнародним актам та позитивни практикам, дискримінація продовжує існувати навіть в економічно успішних країнах. Ця проблема є серйозною перешкодою для розвитку держави, міжнародного співробітництва та дотримання миру.

Класний керівник Ганна Житницька

Майстер в\н Олександр Коноваленко

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.