Загальнонаціональна акція «16 днів проти насильства»

З 25 листопада по 10 грудня проходить Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка спрямована на привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Життя людини – це найвища цінність, але проблеми насилля досі існують: насилля в сім’ї, гендерна нерівність,  торгівля людьми та інші. Не мовчати, не приховувати, не боятись заявити про насильницькі дії – таким закликом до суспільства слугує акція.

Класні керівники ДНЗ «Запорізьке ВПУ» долучились до інформаційно – просвітницької роботи і провели марафон виховних заходів на яких здобувачі освіти навчальних груп ознайомились з такою важливою і серйозною темою, висловили власну думку щодо явища насилля у їх житті та отримали навички ненасильницького спілкування.

Розпочала серію виховних заходів загальнонаціональної акції «16 днів проти насильства» класний керівник групи № 03 за професією «Маляр. Штукатур. Декоратор вітрин» Єрьоменко Олена Миколаївна, яка провела виховний захід на тему «Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок». Наступний захід, який провів соціальний педагог Юхименко Сергій Костянтинович із здобувачами освіти групи № 04 за професією «Маляр. Штукатур. Лицювальник-плиточник» мав форму бесіди на тему «Боротьба за скасування рабства». Класним керівником групи № 11 за професією «Декоратор вітрин. Флорист», Стрілець Наталією Валеріївною, був проведений он-лайн виховний захід до Дня пам’яті студенток, розстріляних в Монреалі.  Класний керівник групи № 14  за професією «Декоратор вітрин. Флорист» Войтюк Тетяна Миколаївна провела виховний захід з елементами тренінгу «Ми проти насильства!».

Безумовно, подолання такого негативного явища як насильство, різних видів, можливе лише за умови об’єднання зусиль і державних органів та установ, і громадських організацій, і кожного громадянина. Тому, кожен з нас має сказати «Ні!» насиллю у будь-якій формі!  

Голова методичного об’єднання класних керівників ДНЗ «Запорізьке ВПУ» Стрілець Наталія Валеріївна

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії, Новини. Додати до закладок постійне посилання.