«Діти України за мир!» – Міжнародний день миру

Мир – головна цінність для будь-якої людини. Захищати його ідеали, зміцнювати дружні відносини між державами, спільними зусиллями працювати для досягнення миру в усьому світі – основні принципи, якими керувалася ООН, заснувавши це свято.

День миру був заснований 30 листопада 1981 року і протягом 20 років відзначався в день відкриття сесії ООН кожен третій вівторок вересня.

У 2001 році була прийнята резолюція про проведення Міжнародного дня миру щорічно 21 вересня. ООН проголосила свято днем ​​відмови від насильства і припинення військових дій в усьому світі.

В Україні День миру встановлений Указом Президента від 05.02.2002 № 100/2002 «День миру» і відзначається щорічно 21 вересня – Міжнародний день миру.

З метою формування глибокого розуміння питань, пов’язаних із миром, розширення знань здобувачів освіти груп № 19/22 «Оператор комп’ютерного набору. Адміністратор», про важливість миру на землі, виховання гуманізму, патріотизму, любові до свого народу, поваги до людей різних національностей, 21.09.2022  майстер виробничого навчання Кішко Ксенія Вікторівна провела класну годину на тему «Голуб Миру»

Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть дружно та спокійно, земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози горя та втрат. Цей день присвячений ідеалам миру як у відносинах усередині держав, так і у відносинах між усіма державами, народами та покликаний змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити щось заради спокою на Землі.

Здобувачі освіти переглянули відеоролик,   висловили  щирі слова подяки та засвідчили свою шану за героїзм та самовідданість Збройним Силам України. Адже на сьогодні мир в Україні, мрія кожного українця та українки.

Міжнародний день миру відзначають у різних куточках планети. Це свято покликане змусити кожного не тільки задуматись, але й зробити що-небудь дієве заради спокою на Землі. Адже найбільше у світі щастя – це мир.

Майстер виробничого навчання                      Ксенія КІШКО

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.