День української писемності та мови

День української писемності та мови традиційно відзначають 9 листопада вже понад два десятки років поспіль. З нагоди цієї дати, 08 листопада поточного року класним керівником групи № 14/22 «Декоратор вітрин. Флорист» ДНЗ Войтюк Тетяною Миколаївною  була  проведена тематична класна година.

Захід проводився на платформі Google Classroom за допомогою застосунку Google Meet. Основна мета заходу була спрямована на спонукання здобувачів освіти більше дізнаватися про життєпис української мови, виховання патріотизму, любові до рідної мови, поваги до народної мудрості, шанобливого ставлення до історичних постатей.

Вступне слово класний керівник  розпочала з історії становлення свята. В розповіді згадала про Нестора Літописця – мислителя, вченого, ченця Києво-Печерського монастиря, з діяльності якого починається писемна українська мова.

Дальше здобувачі освіти переглянули відеоролик та отримали нові знання про державне свято, встановлене Указом Президента «Про День української писемності та мови».

Розв’язування інтерактивних завдань за допомогою  інтернет сервісу LearningApps для здобувачів освіти було вже звичною справою. Вони з легкістю  відповіли на питання тематичної вікторини та встановили відповідність, з’єднавши вислови про рідну мову із прізвищами відомих письменників.

Народна мудрість стверджує: скільки знаєш мов, стільки разів ти людина. Але впевнено можна стверджувати, що без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною власного народу, його історії та культури. Тож бажаємо всім українцям плекати рідну мову, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну й українців.

Любімо свою рідну мову, мову наших батьків, мову нашої країни!

 

Класний керівник Войтюк Тетяна Миколаївна

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.