День українського кінематогрофу

Щорічно у другу суботу вересня відзначається День українського кіно – професійне свято працівників кінематографії. Ренесанс сучасного українського кіно відбувся — про це свідчать і глядачі, і чисельні добірки найкращих українських фільмів.

21 вересня в групі 01/22 «Монтажник ГКК. Лицювальник-плиточник» пройшла виховна година присвячена Дню українського кінематогрофу.

Класний керівник Н.В. Височиненко підготувала презентацію з талановитими та видатними кінематографічними стрічками.

На основі фільму «Тіні забутих предків» (1965, Сергій Параджанов) класний керівник з учнями обговорили тяжке життя українського народу, кохання та непорозуміння.

Десятки років ворогують два давніх гуцульських сімейних клани. Але серед озлобленості й помсти зароджується чиста і світла любов молодих паростків цих великих родин — Івана та Марічки. Багато випробувань доведеться подолати коханим, перш ніж поєднаються їхні серця… Така собі масштабна варіація прочитання історії Ромео та Джульєтти (за твором Михайла Коцюбинського), тільки з поправками на українську ментальність, принесла режисеру Сергію Параджанову світову популярність.

Завершенням класної години була висловлена пропозиція переглянути фільм українського кінематогрофу «Поводир».

Кл. керівник:                                   Надія ВИСОЧИНЕНКО

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.