День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

26 лютого на заклик Меджлісу кримськотатарського народу до Верховної Ради Криму вийшли тисячі кримських татар, українських активістів та представників інших національностей, щоб чинити спротив російській окупації та підтримати територіальну цілісність України. Мітинг зібрав від 5 до 10 тисяч учасників. Внаслідок тисняви та сутичок загинули двоє мітингувальників, 79 осіб дістали поранень різного ступеня тяжкості.

Мітинг проходив під кримськотатарським прапором.

Вже наступного дня, 27 лютого, о 5-й ранку будівлі Верховної Ради та уряду Автономної Республіки Крим були захоплені російськими спецпризначенцями.

26 лютого 2020 року Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 58/2020 «Про День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя».

З цієї нагоди було проведено виховну годину у групі 04/22 за професією «Маляр. Штукатур. Лицювальник-плиточник», майстром виробничого навчання Олександром Коноваленко та класним керівником – Ганною Житницькою.

Всі діти підтримали ідею, про те що «Крим – це Україна» і завжди буде українським. І ніякі російські віська не завадять відновити справедливість та повернути Автономну Республіку Крим додому – до рідної України.

Майстер в/н.                 Олександр Коноваленко

Класний керівник         Ганна Житницька

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.