День Соборності України

На виконання Указу Президента України №286/2019 року «Про Стратегію національно-патріотичного виховання» та до Дня Соборності України в ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище» були проведені заняття з предмету Захист України спільно з військовослужбовцями батальйону Територіальної оборони Запоріжжя, учасниками бойових дій АТО/ООС, які розказали та показали на практиці будову автомата, провели майстер класи по поводженню зі зброєю та виживанням в різних умовах.

Відповідаючи на численні запитання здобувачів освіти, запрошені воїни намагалися у доступній формі розповісти про життя на війні, про те, як боронилися і наступали, про допомогу волонтерів, про солдатську єдність, братерство, і про все те, що їх цікавило.

Без усякого сумніву, мине зовсім небагато часу і про цих героїв писатимуть книги, зніматимуть кінофільми. Бо вони – справжні герої, які у нерівному бою показали свій патріотизм, безмежну любов до України та її людей.

Сьогодні бійці в зоні ООС так само відстоюють не лише незалежність, а й соборність України, як і їхні попередники майже 100 років тому. Важливо проаналізувати і врахувати помилки минулого: брак національної єдності на початку ХХ ст., брак досвіду і містечковість інтересів тодішніх українських керманичів призвели до втрати української державності.

         Сьогодні, коли маємо українські території, непідконтрольні українській владі, День Соборності – це привід нагадати, що Крим, Луганщина та Донеччина – це Україна.

Викладач Захисту України                                    Ірина Мєзєнова

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.