День пам’яті та примирення

8 травня Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни. Друга світова війна стала можливою через змову антигуманних режимів – нацистського і радянського, які ставили геополітичні інтереси вище прав і свобод людини. Крім того, слабкість, страх і нерішучість міжнародної спільноти заохочували агресорів до все більшого розмаху злочинів. Воєнні дії велися на території 40 держав.

Тому, 08 травня  2023 року класний керівник групи № 14/22 «Декоратор вітрин. Флорист» Войтюк Тетяна Миколаївна провела  тематичну класну годину серед здобувачів освіти групи.  

Учасники заходу згадали сумні події Другої світової війни та вшанували подвиг українського народу в ті страшні роки. Здобувачі освіти  відзначив величезний внесок українців у здобуття перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Здобувачі освіти розповіли про сучасних воїнів і бійців, які самовіддано захищають нашу Україну.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять мільйонів загиблих на полі бою, розстріляних у каральних акціях, спалених у концтаборах, замучених у катівнях.

Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Ця боротьба триває щоденно і ми не маємо права програти, бо, як і три чверті століття тому, захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини для громадян.

Класний керівник  Войтюк Тетяна Миколаївна

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.