День Захисників та Захисниць України

Щороку у жовтні українці вшановують захисників України, які вже дев’ятий рік дають відсіч російській агресії. У воєнний час це безсумнівно найважливіше світське свято в році, адже тільки завдяки військовим, медикам і волонтерам Україна зберегла свою незалежність.

День захисника України 2023 відзначатиметься в нову дату – 1 жовтня. Повністю свято називається День захисників і захисниць України, адже жінки теж беруть участь у бойових діях.

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, 28 вересня класний керівник  групи  № 14/22 «Декоратор вітрин. Флорист»Войтюк Тетяна Миколаївна провела  тематичну виховну годину.

Здобувачі освіти ознайомилися  з історією свята та пригадали традиції славного українського козацтва. Здобувачі освіти з цікавістю слухали розповідь класного керівника про боротьбу за територіальну цілісність України, допомогу волонтерів та солдатську єдність. Виступ урізноманітнювали мультимедійні презентації та відеоролик.

Також, відбувся перегляд та обговорення документального фільму «Нескорені». Документальний фільм Нескорені – реальні історії українських бійців, які захищали свободу України, дістали поранення, а також пережили блокаду Маріуполя та російський полон.

Дорогі наші захисники та захисниці України! Сьогодні ваш день — день тих, хто несе відповідальність за нашу безпеку і свободу. Зі святом вас, наші сильні та непохитні герої! Нехай мир завжди буде вашим союзником, а ваше служіння приносить лише гордість і вдячність нашої рідної країни.

Класний керівник  Войтюк Тетяна Миколаївна

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.