День Захисника України – новонароджене свято з давніми традиціями

14 жовтня українці відзначають Покрову, День українського козацтва, День захисника України. Ці знаменні свята нерозривно пов’язані між собою, символізують зв’язок поколінь, давню історичну традицію, а тому особливо шануються українцями.

Пресвята Богородиця вважалася покровителькою і заступницею славного війська козацького та всього українського люду. Новонароджене свято День захисника України – свято пам’яті про наших гордих предків, які пером і словом, мечем і вогнем виборювали право на незалежність рідної держави; свято вшанування козацької доблесті та звитяги.

З метою формування і розвитку мотивації, спрямованої на підготовку до захисту держави і служби у Збройних Силах України, виховання української молоді в дусі військових традицій Українського народу, 11 жовтня  класний керівник  групи  № 14 «Декоратор вітрин. Флорист»Войтюк Тетяна Миколаївна провела  тематичний виховний захід.

Здобувачі освіти ознайомилися  з історією свята  Дня захисника України та пригадали традиції славного українського козацтва. Після виступів спікерів  відбулося активне обговорення, під час якого байдужих не виявилося, адже мужність, звитяга, розум та козацька слава наших прадідів червоними нитками прописана на сторінках літопису. Виступи урізноманітнювали мультимедійні презентації та відеоролик.

Шановні захисники Вітчизни! Ваша щоденна праця – це великий внесок у процвітання Батьківщини. Ви  –  ті, хто завжди стоїть на сторожі нашого спокою та благополуччя. Ви – ті, хто не боячись, вступає в бій за першим покликом своєї країни, ті, хто широкою спиною закриває від усіх негараздів своїх дружин і дітей. Нехай прозвучать для вас сьогодні слова подяки просто за те, що ви є!

Класний керівник  Войтюк Тетяна Миколаївна

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії, Навчально-виробнича діяльність, Новини. Додати до закладок постійне посилання.