День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця дата приурочена до дня виведення радянських військ з Афганістану в 1989 році. 

15 лютого по всій Україні проходять урочисті заходи зі вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Щороку у столиці цього дня покладають квіти до Меморіалу воїнам України, полеглим в Афганістані. У храмах та монастирях підносять молитви за загиблих і померлих в ході військових місій на територіях інших держав, а також за живих учасників та членів їхніх родин. 

Війну в Афганістані часто називають загарбницькою, хоча для солдатів, які пройшли через неї, це було виконання обов’язку перед державою. У 2014 році тисячі воїнів-афганців одними із перших відправилися добровольцями на український Схід. Вони і сьогодні захищають нашу державу від російського агресора, а деякі віддали життя за Україну.

З цієї нагоди, 14 лютого 2023 здобувачі освіти групи № 19/22 ДНЗ «Запорізького ВПУ», разом з майстром виробничого навчання Кішко Ксенією Вікторівною,на класному часі розробили та підготували презентації та доповіді, щоб вшанувати пам’ять загиблим інтернаціоналістам та побажати  міцного здоров’я і мирного неба, добра і злагоди родинам загиблих , достатку і довголіття, аби жахіття війн більше ніколи не поверталися у наше мирне життя.

Майстер виробничого навчання                                            Ксенія КІШКО

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.