Відкритий живописний конкурс «Золотий олівець»

4 квітня 2019 року   вже  п’ятий рік поспіль в Державному навчальному закладі «Запорізьке вище професійне  училище» відбувся Відкритий живописний конкурс фахової майстерності  для молодих митців «Золотий олівець».

12 навчальних  закладів з Запорізької та  Дніпропетровської  обастей  прислали свої молоді дарування , для участі у творчому живописному змаганні. 90 учасників вибороли собі право  взяти участь у конкурсі це учні художніх шкіл ,творчих студій .загальноосвітніх шкіл з міста Запоріжжя,Енергодара,Мелітополя, Вільнянська,Нікополя та інших.

За традицією, відкрив конкурс  директор ДНЗ « Запорізьке вище професійне училище», Кондратьєв Ігор Іванович.

 Завданням цьогорічного конкурсу було виконання живописного натюрморту в самостійно обраній техніці. Натюрморт складався з квітів та музичних інструментів . Завдання не з легких тому, що було потрібно не тільки використати знання з академічного  рисунка ,композиції , але і застосувати техніку у творчому виконанні.  Підсумки вразили не тільки членів журі, але і самих конкурсантів та їх викладачів. Як ніколи складно було присвоювати призові місця. Журі конкурсу у складі :  Голова правління Запорізької обласної організації Національної спілки фотохудожників України  Бурбовського Олега Олександровича – голова журі , члена національної спілки дизайнерів України  Косюка Володимира Ростиславовича , методиста науково-методичного центру професійно-технічної освіти в Запорізькій області  –Грищенко Наталії  Петрівни.Директора магазину «Гармонія» Шмиріна Андрія Олександровича . Директора арт-галереї сучасного мистецтва «Prokofiev gallery»  міста Київ  Прокоф’єва Марія Євгеніївна.

Журі у творчих перипетіях обрало переможців :  перше місце отримала робота учениці Нікопольської художньої школи Дніпропетровської  області Загамули  Єлізавети; друге місце  отримала робота Сінько Єлизавети  учениці дитячої школи мистецтв № 4 міста Запоріжжя , трете місце отримала робота Авєрічевої  Діани  учениці Державного навчального закладу «Запорізьке ВПУ » Члени  журі вручили сертифікати керівникам гуртків та викладачам шкіл.

Призами глядацьких симпатій були відмічені: Баженова Юлія (колегіум  «Елінт»),  Гаркуша Ксенія  та  Яременко Катерина (Запорізька  дитяча художня школа ),

Спонсором, який надав призи для переможців є магазин “Гармонія”матеріали для художників. Для призів були обрані коштовні матеріали для живопису та графіки. Інші учасники конкурсу, які не вибороли ніякі призові місця також являються переможцями бо показали дуже професійні результати своїх творчих надбань та отримали дипломи учасників.

Бажаємо усім  творчої наснаги. Нових звершень та перемог. Усього найкращого!

Заступник директора з навчально-виробничої роботи Граур Ірина Вячеславівна

Опубліковано у загальній категорії, Конкурсна діяльність, Новини. Додати до закладок постійне посилання.