Вшанування пам’яті студенток, розстріляних в Монреалі

З 25 листопада по 10 грудня в Україні проходить акція «16 днів проти насильства».  Тож, в рамках цієї акції, класним керівником групи № 11 за професією «Декоратор вітрин. Флорист», Стрілець Наталією Валеріївною, та класним керівником групи № 04 за професією «Маляр. Штукатур. Лицювальник-плиточник» Житницькою Ганною Валеріївною, був проведений виховний захід до Дня пам’яті студенток, розстріляних в Монреалі.

Здобувачі освіти дізнались про масове вбивство у Політехнічній школі Монреаля 6 грудня 1989 року, під час якого Марк Лепін розстріляв 14 студенток та поранив 13 інших. Цей злочин був викликаний незадоволенням злочинця тим, що в 1970-1980 роки система заохочень жінок та феміністський рух давали можливість  їм вступати в коледжі та технічні вузи. Злочинець  вважав, що саме через це він не зміг потрапити на навчання до технічного навчального закладу.

Також, здобувачам освіти була надана інформація щодо запобігання насильства проти жінок та дівчат, а також захисту прав людини. Було наголошено, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі є порушенням прав людини.

Класний керівник Стрілець Наталія Валеріївна

Класний керівник Житницька Ганна Валеріївна

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.