Все буде Україна!

В гуртожитку ДНЗ ЗВПУ пройшов виховний захід «Все буде Україна» 01.11.23 . Рідний край , рідна земля . Батьківщина , Україна . Це дуже прості та разом з тим прекрасні для нас слова. Рідний край починається для нас з прадавніх коренів нашого народу . Максим Рильський писав , що «Хто не знає свого минулого той не вартий свого майбутнього»  . Проте сусідні держави завжди зазіхали на наші багатства , і йшли війною на нас , грабували і віками тримали в ярмі. Віками наш волелюбний народ боровся з татарськими ордами , турецькими яничарами , а зараз вже другий рік триває війна з російськими загарбниками , які прагнуть знищити нашу волелюбну державу . знищити міста і села… Україна перетворилась в країну смутку , розрухи , сліз , болю , але народ об’єднався , щоб відстояти свою незалежність , самостійність демократії …

Історії ж бо пишуть на столі ,
Ми ж пишем кров’ю на своїй землі.
Ми пишем плугом , шаблею , мечем – 
Піснями і невільницьким плачем .

Ліна Костенко

А скільки справжніх синів і дочок нашої Батьківщини замордовано в таборах , невинно убієнних. Вони страждали , карались , мучались , але не каялись і продовжується все це в наш час , коли гинуть молоді патріоти за нашу землю , за наш народ . щоб існувала рідна Україна , щоб наш народ був счастливим господарем на рідній землі .

Хто зберіг любов до краю
І не зрікся роду .
Тільки той віддав всю душу 
Все ,що зміг народу

Олександр Олесь

Низько вклоняємося Захисникам України за наш сон і життя . Доля України в надійних руках наших захисників які так палко люблять рідну землю, бажають їй добра , щастя і вірять в її щасливе майбутнє . У кожного в нас є спільна мрія . Зустріти ранок зі словами :  “Ми перемогли!” Миру і добра! Все буде Україна!

Народе мій Великий і красивий!
Які сини ідуть сьогодні в бій!
Як Ангели – величні і всесилі ,
Спаси їх , Боже , в небі й на землі!

Ліна Костенко

Підготувала та провела                          бібліотекар, вихователь Пашкевич Н.М.

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.