Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Щороку з 25 листопада до 10 грудня відбувається Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

Основне завдання цієї кампанії привернути увагу спільноти до двох актуальних проблем: запобігання і протидія домашньому насильству та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ, громадських організацій заради захисту прав людини.

Період акції охоплює наступні важливі дати:

  • 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;
  • 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;
  • 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;
  • 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;
  • 5 грудня – Міжнародний день волонтера;
  • 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;
  • 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Тому, 28 листопада 2022 року у ДНЗ  «Запорізьке ВПУ»  в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» пройшла зустріч  педагогічного колективу з інспектори Управління патрульної поліції в Запорізькій області, де було обговорено дуже важливе питання, запобігання і протидія домашньому насильству. Дуже важливо, щоб кожен з нас усвідомив, що насилля проти жінки – це не міф, а реальна проблема, від якої навіть сьогодні, у XXI сторіччі, потерпають українські жінки. Щороку близько 10000 жінок в Україні гине від домашнього насильства. Жінки у всьому світі потерпають від нього більше, ніж від пограбувань та автомобільних катастроф, разом узятих. Ми маємо визнати, що проблема насилля в Україні все ще існує.

       Україна, як держава, докладає максимум зусиль, аби викорінити насильство в сім‘ї: ухвалено відповідний закон; країна приєдналася до кампанії ООН проти побутового насильства; започаткована загальнодержавна кампанія «Стоп-насильству».

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.