Всесвітній день містобудування

Щороку 8 листопада у світі відзначають День містобудування. В Україні свято офіційно не засноване, але це ще не привід його не святкувати.

Ідея відзначати День містобудування належить професорові університету Буенос-Айреса. У 1949 році Карлос Марія деллаПаолера, заснувавши свято, хотів привернути увагу громадськості до галузі містобудування, розвитку міської інфраструктури та мегаполісів.

В День містобудування вшановують архітекторів і будівельників, проектувальників і конструкторів. Та що там! Малярів, штукатурів, висотників, забудовників, виконробів і бригадирів. Всіх, хто має відношенню до забудови сучасних міст і появи нових затишних і красивих житлових і офісних центрів.

Завдяки старанням цих людей колись пустинна місцевість перетворюється на заселені квартали, а міста знаходять свій унікальний характер і подобу. І саме від них залежить, чи перетвориться населений пункт на банальні кам’яні джунглі або отримає якісну і зручну інфраструктуру.

9 листопада в групі 01/22 «Монтажник ГКК. Лицювальник плиточник» відбулася виховна година присвячена Дню містобудування.

На виховній годині класним керівником Височиненко Н.В. та учнями була розглянута презентація «Архітектура України» та всі разом хоч і віртуально але здійснили екскурсійний тур по Музеям України просто неба.

Всім дуже сподобалося така екскурсія і кожен хто був присутній пообіцяв, що після закінчення війни обов’язково здійснять тур по визначним архітектурним місцям України!

Класний керівник:                                    Надія ВИСОЧИНЕНКО

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.