Всесвітній день водно-болотних угідь

Усе життя на планеті залежить від води. Від джерела до моря і через нескінченний цикл кругообігу, вода з’єднує усі куточки планети Земля.

Кожного року 2 лютого країни світу, які мають на своїх територіях водно-болотні угіддя, у тому числі Україна, відзначають Всесвітній день водно-болотних угідь. Відзначення цього Дня приурочено до підписання світовою спільнотою 2 лютого 1971 року у місті Рамсар (Іран) міжнародної угоди – Конвенції з водно-болотних угідь, що має назву «Рамсарська конвенція».

Основною метою відзначення Всесвітнього дня водно-болотних угідь є підвищення обізнаності людей щодо взаємозалежності між водою і водно-болотними угіддями, забезпечення справедливого розподілу води між різними групами користувачів цих ресурсів.

Саме з цією метою, 01 лютого 2021 року класний керівник групи № 14 Войтюк Тетяна Миколаївна провела виховну годину серед здобувачів освіти групи.  Здобувачі освіти виступали зі своїми докладами та презентаціями, щодо для розвитку міст та  збереження унікальних природних комплексів.

Присутні погодились, що водно-болотні угіддя, які знаходяться поблизу міст, грають важливу роль у забезпеченні екологічної безпеки та сталого розвитку міст. Водно-болотні угіддя формують унікальні міські зелені зони, урізноманітнюють міський пейзаж, зволожують повітря й знижують його температуру, зменшують вплив повенів, поповнюють запаси питної води, очищають води від забруднення тощо.

Ми дуже любимо свій рідний край і хочемо жити у гармонії з природою. Сподіваємося, кожен  з нас зробить свій внесок в екологічне збереження України, що є надзвичайно цінним для сьогодення та нашого майбутнього.

Класний керівник  Войтюк Тетяна Миколаївна

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії, Новини. Додати до закладок постійне посилання.