Вперед за «ендорфінами»!

Здоров’я – найголовніше багатство людини, адже лише здорова людина може почуватися веселою, щасливою, повною сил та енергії. Українці кажуть: “Без здоров’я нема щастя”, “Здоров’я не купиш”, “Гроші загубив – нічого не загубив, здоров’я загубив – усе загубив”.

Відтак, в ДНЗ «Запорізьке ВПУ» однією з головних цілей спортивно-масової роботи є підвищення рівня фізичного здоров’я і поліпшення психологічного і психічного стану здобувачів освіти. Завдяки заняттям спортом, участі в спортивних змаганнях, в характері людини загартовуються цілеспрямованість та наполегливість.

Вже традиційно, на початку другого семестру в училищі відбуваються внутрішні турніри з волейболу та стрітболу серед здобувачів освіти I і II курсів. Весело, із азартом і завзяттям проходили змагання цього року, бо за час дії карантинних обмежень учні скучили за спілкуванням та активними заняттями з фізичної культури і спортом.

Знайти яскраві, ефективні форми донесення програмного матеріалу до здобувачів освіти під час організації дистанційного навчання викладачам фізичної культури дійсно досить складно, тому що самостійне виконання вправ потребує внутрішньої мотивації, неабияких психологічних та фізичних зусиль. Відтак, у «виграші» були саме ті здобувачі освіти, які систематично відвідували «Дистанційну платформу ДНЗ ЗВПУ», знайомилися з завданнями, зокрема і з фізичної культури, та старанно їх виконували. 

Пам’ятаєте крилатий латинський вираз «В здоровому тілі здоровий дух» (лат. «Mens sana in corpore sano»)?  Його автор, Децим Юний Ювенал, насправді підкреслював необхідність гармонійного розвитку тіла і духу людини. Тож заняття фізичною культурою не лише поліпшують спортивну форму, але й піднімають настрій та допомагають позбутися поганих думок в цей нелегкий час.

Викладач фізичної культури
Світлана ШЕВЧЕНКО

Опубліковано у загальній категорії, Навчально-виробнича діяльність, Новини, Спортивно-масова діяльність. Додати до закладок постійне посилання.