Виховна година «22 березня – День води»

22 березня уся світова спільнота відзначає Всесвітній день води під гаслом: «Вода для всіх».

Уперше ідея проведення Всесвітнього дня води прозвучала на Конференції ООН з охорони довкілля, що відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро.  Відтоді, Всесвітній день води святкується щорічно.

З метою нагадати учням про життєво важливу цінність води  16 березня у групі  02 за професією «Маляр. Штукатур. Лицювальник-плиточник» класним керівником Орел Наталею Григорівною та майстром виробничого навчання Алексеєнко Вікторією Олексієвною було проведено виховний захід «22 березня – День води».  Гостем на виховній годині була заступник директора з виховної роботи ДНЗ ЗВПУ Паскарь Наталія Юріївна.

Вода є основою життя на Землі, вона використовується майже в усіх сферах людської діяльності. Водні ресурси виступають, як головний фактор планування, розвитку і розміщення майже всіх галузей економіки. Стале функціонування і розвиток країни, рівень життя, здоров’я і добробут її громадян тісно пов’язані зі станом водних ресурсів.

Для України питання води також є надзвичайно актуальним, адже не зважаючи на велику кількість річок, Україна, за запасами доступних до використання водних ресурсів належить до малозабезпечених країн Європи та світу. Так, на одну людину в Україні в середньому припадає лише 1 тисяча кубічних метрів річкового стоку у рік, у той час, як за оцінкою Європейської Економічної Комісії ООН держава, водні ресурси якої не перевищують 1,7 тисяч кубічних метрів на людину, вважається водонезабезпеченою. 

Викладачі представили інформацію стосовно води у вигляді цифр, а потім разом з учнями поміркували про способи економії води.

Наприкінці  заходу, було зроблено висновок, що здоров’я генофонду будь-якої нації залежить від екології, зокрема водних ресурсів як ключового фактору, тож наше завдання — зберегти чисту воду для наступних поколінь. 

Викладач Наталя Орел

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.