Виховна година до Дня Соборності

В сучасному українському національному календарі дата 22 січня посідає одне з провідних місць і має глибокий символічний зміст: одвічної мрії українців на вільне життя в самостійній соборній незалежній державі.

22 січня 1918 року Універсалом Центральної Ради було проголошено незалежність Української Народної Республіки. Роком пізніше, 22 січня 1919 року, у Києві на Софійській площі було проголошено Акт Злуки (об’єднання) українських земель, в єдину Україну.

24 грудня 2024 в ДНЗ “Запорізьке ВПУ” в групі № 18/23, які навчаються за професією «Оператор комп’ютерного набору. Адміністратор», пройшла класна  година, присвячена цій видатній події.

Майстер виробничого навчання Кішко Ксенія Вікторівна, підготувала відео матеріал та презентацію,  що розкрила, історичні передумови об’єднання українських земель, історію розвитку свята в радянські часи та часи вже незалежної України. 

Соборність української державності означає, що Україна має свою єдину національну державу, яку створює сам народ, як вільну, суверенну, демократичну, правову і соціальну. Наразі вкотре українці доводять, У ці дні, як ніколи, ми усвідомлюємо, що лише в єдності дій та соборності душ ми можемо зробити рідну країну незалежною, сильною і процвітаючою.

В кінці з учнями були підведені підсумки,що вивчення історії є одним із найважливіших чинників патріотичного виховання та формування активної життєвої позиції.

Цілісність держави буде повністю відновлена лише після звільнення Україною всіх територій, які були захоплені ворогом.

Майстер виробничого навчання                                 Ксенія КІШКО

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.