Виставка живопису та графіки «Вчителі та учні»

На вулиці теплий вітерець приємно грається волоссям, а ласкаве сонечко грайливо лоскоче обличчя, нагадуючи людям, що літо вже чекає на свій час. Зелене листячко шепоче свою пісню про розквітлу природу, ніжний спів пташок, мерехтіння метеликів та плескіт морської хвилі.

Літо, це не тільки приємний відпочинок, смачні фрукти та ягоди, за чим так скучили усі. Для справжнього митця, – це можливість віддатися  улюбленій справі, – написанню картин! Саме цієї продуктивної пори для всіх причетних до високого мистецтва – живопису, так очікують усі творчі люди, що прагнуть професійного вдосконалення.

Талановиті учні І курсу групи № 15 за професією «Живописець. Флорист» Державного навчального закладу «Запорізьке вище професійне училище» багато зусиль приклали для того, щоб мати змогу висловлювати свої думки за допомогою пензля та фарб. Цілий рік здобували майстерність з професії «Живописець», і, нарешті відважилися показати те, чому навчилися у стінах рідного училища. З бажання побачити перші успіхи учнів, поділитися яскравими образами, талановито втіленими молодими митцями, народилася ідея зробити звітну виставку творчих робіт учнів у стінах гостинної виставкової зали Спілки фотомитців Запоріжжя.

Разом із молодими живописцями виставили свої роботи і їх педагоги. Живописна графіка, яскраві роботи в техніці «холодний батік» викладачів вищої категорії, члена Спілки митців України Прокоф’єва Євгена Олександровича, Прокоф’євої Анжели Миколаївни, наче коштовне обрамлення молодих талантів, створювали неповторну атмосферу, поглинути в яку змогли відвідувачі, численні гості, представники медіа міста Запоріжжя, які були присутні на відкритті виставки 06 травня 2019 року. 

«Вчителі та учні» – таку назву має виставка, яка демонструє поєднання досвіду зрілих митців із першими спробами пензля майбутніх живописців. Сумлінна праця педагогів та батьків, підтримка адміністрації, довіра до викладача та навчального закладу, дружня взаємодія між вчителем та учнем, у поєднанні із талантом завжди дає такий високий результат, який ми бачимо на цій чудовій виставці!

Дуже хвилювалися юні аматори, їх батьки та викладач, бо це перша публічна демонстрація юних талантів. Перша, але вже успішна!

Організація звітних творчих виставок здобувачів освіти ДНЗ «Запорізьке вище професійне училища» стала вже доброю традицією, яка підтримується вже третій рік поспіль. Першою «ластівкою» була виставка «Весняний вернісаж», другою – виставка «Творчість осяяна теплом», і ось нарешті, вже третя виставка – «Вчителі та учні», що  має доповнений формат: демонстрація учнівських робіт разом із роботами викладачів. Таке поєднання дає підтримку молоді, підкреслює повагу дорослих художників до праці своїх учнів, об’єднує у спільній справі.

Вчитель-художник тоді себе почуває щасливим, коли має продовження не тільки у своїх картинах, а й успіхах своїх учнів. І це – найвище визнання праці  педагога-митця!

Запрошуємо насолодитися художнім мистецтвом у виставковій залі Спілки фото-митців Запоріжжя за адресою пр.. Соборний, 159. Виставка триватиме до 16 травня 2019 року.

Голова методичної комісії професій
художнього напряму ДНЗ «ЗВПУ»,
викладач Прокоф’єва А.М.

Опубліковано у загальній категорії, Навчально-виробнича діяльність, Новини. Додати до закладок постійне посилання.