Вечорниці в гуртожитку

Україна! Наша рідна земля, наша Батьківщина. Вона для всіх, хто ії поважає і любить, вона – колиска  найкращих пісень, вона – вічна надія на волю і кращу долю.

Мені над усе більш нічого не треба:

Домівка матусі, волошки в житах,

Вишневий світанок, полив’яне небо,

І сиза роса на траві при шляхах.

Таке все тут миле, доступне і гідне –

Високі тополі і тихе село…

Я більшого щастя на світі не хочу,

Щоб лиш Україна міцніла й цвіла!

                            ( В.Вихрущ)

Сьогодні завдання кожного з нас, громадянина України, знати, поважати, берегти традиції своєї Вітчизни, не дати нікому поглумитися над ними. Тому кожного місяця в гуртожитку ДНЗ «Запорізьке ВПУ»  вихователь гуртожитку Пашкевич Наталя Михайлівна разом з учнями які мешкають у гуртожитку організовує вечорниці.  На вечорницях ми співаємо українські  пісні, відгадуємо загадки, слухаємо колядки, щедрівки, пригадуємо видатних українців минулого і сьогодення та героїв, які зберегли традиції нашого співучого і прекрасного народу і тих , хто сьогодні оберігає наш мир та спокій, захищає нас від війни, смерті та знищення. Завжди на закінчення вечорниці, як і годиться в Україні, готуємо святкову вечерею. Так і сьогодні смачний український борщ приготували дівчата 7-го поверху під керівництвом старости Ярощук Анастасії (гр. 16), допомагала їй Самойлік Аліна (гр. 11). Дуже смачна страва вийшла, всі дякували їм. 8-й поверх приготував духмяні, смачні пиріжки з картоплею та капустою. Дівчата самі вчиняли тісто, робили пиріжки, випікали їх. Пекарями були Грюкова Надія (гр. 02), Брюханьова Діана (гр. 5), Котія Ольга (гр. 14), Маркуш Дар’я (гр. 13), Домашенко Надія (гр. 15), Лисак Тетяна (гр. 15). Допомагали і хлопці в підготовці та організації виховного заходу: Тимофеєв Данило (гр. 04), Люсечко Владислав (гр. 03), Чигаєв Руслан (гр. 02), Плотниченко Максим (гр. 04), Василенко Вадим (гр. 02).

Відчули ми себе сильним народом, який мріє жити в щасливій, злагодженій державі, мирній, цивілізованій та демократичній країні, яка цінує минуле і мріє про щасливе майбутнє!

Провела захід вихователь гуртожитку – Наталя ПАШКНЕВИЧ

Опубліковано у Виховна діяльність, Новини. Додати до закладок постійне посилання.