Веб-вікторина «Безпечний Інтернет»

В рамках тижня професійної майстерності «Оператор комп’ютерного набору» , 01 квітня 2021р. у ДНЗ «Запорізьке Вище професійне училище» був проведений виховний захід – Веб-вікторина «Безпечний Інтернет!», який проводила викладач спецдисциплін Войтюк Тетяна Миколаївна.

Напруженою боротьба за звання справжнього гуру  розумного користувача Інтернету відбувалась серед здобувачів освіти  групи №  19 «Оператор комп’ютерного набору. Адміністратор» .

Всі вправи виконувались на інтерактивній дошці і за допомогою  сервісу WEB 2.0: LearningApps.org. Виконуючи вправи, здобувачі освіти змогли  перевірити та  закріпити свої знання в цікавій формі, що сприяє формуванню їх пізнавального інтересу.

Завдання вікторини були направлені на дослідження позитивних та негативних сторін  Інтернету. Складаючи інтерактивні пазли,  молодь дізналась про правила розумних користувачів Інтернету та вивчила види загроз, які можуть виникнути через використання глобальної мережі. Виконуючи вправу «Класифікація», учасники  вікторини дізналися якими корисними звичками необхідно користуватися, а яких важливо уникати. Завдання на відповідність допомогло дітям вивчити нові форми Інтернет-шахрайства. Відеоматеріали вікторини допомогли здобувачам освіти відповісти на узагальнюючий тест, який був квінтесенцією заходу.

Наприкінці, всі присутні погодилися з тим, що Інтернет уже зараз став невід’ємною частиною нашого життя. Але ми не хочемо жити у віртуальному світі! Бачити аватарки – замість живих облич, смайлики – замість живих посмішок. Пам’ятаємо, що Інтернет – це лише інструмент, яким ми користуємось, щоб отримати відповіді на свої питання. Тому давайте вчитися користуватись Інтернетом із розумом.

Викладач Войтюк Тетяна Миколаївна

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.