А Ви готові, до проведення класних годин під час карантину?

Викладачі та майстри виробничого навчання ДНЗ « Запорізьке ВПУ» завжди готові до проведення класних годин під час карантину.

Так, 16 квітня, у групі 04 за професією « Маляр. Штукатур. Лицювальник- плиточник», класним керівником Житницькою А.В. та майстром виробничого навчання Куліш А.В., була проведена класна година на тему «Сучасний ринок праці».

Були розглянуті таки важливі питання, як : «Трудова міграція, зміни у трудовому кодексі, Державна служба зайнятості – дані про вакансії та шукачів роботи, та про тіньову зарплату.»

Проблема зайнятості молоді на ринку праці, це найактуальніша проблема сьогодення.  Основними причинами безробіття та високої плинності кадрів на українському ринку праці є неузгодженість ціни та професійної кваліфікації попиту і пропозиції.

Українського роботодавця переважно цікавить результат діяльності підприємства – товар чи послуга певної якості, продаж яких забезпечує отримання максимального доходу. У виборі технології виробництва керівники підприємств виходять із критеріїв керованості та мінімізації витрат. Працівника технологія виробництва цікавить мало, хоча саме вона визначає вимоги та функціонал його робочого місця. У центрі уваги працівника – максимізація можливості заробляти враховуючи наявні у нього навички та знання. 

Учні розповіли про проблеми з якими вже зустрілися – це те, що ні у роботодавців, ні у працівників сьогодні не існує потужних стимулів до впровадження таких технологій, які були б оптимальними одночасно для вироблення товарів та розділення завдань між працівниками у відповідності до їхніх бажань і здібностей, а також перспектив розвитку людського капіталу.

То ж які вони, сучасні шукачі роботи? Згідно з аналізом бази кадрового порталу hh.ua, на пошукачів роботи віком 19-35 років (тобто на міленіалів) припадає 58% всіх розміщених резюме. Це не лише кандидати, які зараз перебувають без роботи, а й ті, хто готовий змінювати поточного роботодавця заради більш привабливої пропозиції. Наразі міленіали є найчисельнішою групою на ринку праці. Представники цього покоління більш динамічні у питаннях працевлаштування і не готові працювати десятиріччями в одній і тій самій компанії – вони активно шукають кращих можливостей та роботу, яка краще відповідатиме їхнім цінностям.

Під кінець розмови, учні запропонували ввести щотижневу зустріч, яка буде присвячена саме цій актуальній для них проблемі, здобувачі освіти бажають «твердо стояти на своїх ногах», бажають працювати на роботі, де в першу чергу будуть поважати їх права та де вони будуть отримувати гідну зарплатню.

Класний керівник                            Ганна Житницька

Майстер в/н.                                    Альона Куліш

Опубліковано у загальній категорії. Додати до закладок постійне посилання.