Один млинець і той навпіл ламай

Традиції, пов’язані з вживанням млинців, у кожного народу свої, так само як і рецепти. Англійці, наприклад, заводячи тісто, обов’язково додадуть ель та солодову муку. Американці печуть млинці невеликого розміру і досить товсті, що надає їм схожість з оладками. До страви подається окремо кленовий сироп, або начиняють їх сиром, ягодами, родзинками або овочами. У Німеччині до млинців обов’язково запропонують цукор і лимон. Іспанці, традиційно використовують кукурудзяне борошно, роблять з неї і млинці і начиняють їх фаршем.

 Млинці, історія походження яких може бути дуже туманна, вживалися тільки у відповідності з традиціями. Їх можна було брати тільки руками і заборонялося використовувати столові прилади при «млинцевої» трапези. Якщо чоловік дозволяв собі розрізати блін ножем, то його били палицями до смерті, як осквернителя божественного сонця.

Кажуть: «Один млинець і той навпіл ламай», а якщо їх більше півтори сотні, то ситі будуть всі учні ДНЗ «Запорізьке ВПУ», що мешкають у гуртожитку. У кожної господині свій рецепт приготування млинців. Але й чоловіки не відстають. Тому у гуртожитку було проведено майстер клас  з приготування млинців учнем групи №11 за професією «Декоратор вітрин. Флорист.» Івченко Юрієм. Готував  2 часи, а з’їли за 5 хвилин. Дуже смачно.

 Тому від щирого серця бажаємо Юрію,  козацького здоров’я, людського розуміння та терплячості. Тай усим – добра та злагоди.

1484899462 1484899468 1484899477 1484899484

 

 

 

 

 

 

 

Рада самоврядування гуртожитку, вихователь Рижих Ольга  Вікторівна.

Опубліковано у Виховна діяльність, загальній категорії, Новини. Додати до закладок постійне посилання.