Оператор комп’ютерного набору. Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних.

Оператор комп’ютерного набору

Немає жодної професії, яка б не була пов’язана з використанням комп’ютера. Сучасне суспільство ставить перед освітою складне завдання: підготувати спеціаліста, який не тільки володіє певним вантажем знань, але й здатен до постійного самовдосконалення, самоосвіти й адаптації до нових вимог. Світ ПК такий різноманітний і широкий, настільки швидко розвивається, що кожна людина знайде своє місце в цьому світі, і перший крок в цьому напрямку – освоєння професії оператора комп’ютерного набору.

Ця професія належить до типу професій «Людина-знакова система». Робота з машиною, завдяки її «товариськості», дає змогу почувати себе комфортно, а деяким навіть упевнено. Комп’ютер розширює наш світогляд, відкриває доступ до мережі інформації, впливає на демократизацію спілкування.

Робота оператора комп’ютерного набору розвиває логіку, організовує думки, розвиває інтелектуальні здібності людини.

Основа майстерності оператора комп’ютерного набору – оволодіння найсучаснішими прикладними і графічними програмами, вміння працювати у глобальній мережі Internet і модернізувати персональний комп’ютер.

Оператор комп’ютерного набору повинен бути уважним, зосередженим, комунікабельним, відповідальним.

У ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище здобувачі освіти за професією «Оператор комп’ютерного набору» оволодівають професійними компетентностями, вивчаючи такі предмети:

Після завершення навчання присвоюється освітньо-кваліфікаційний рівень «кваліфікований робітник» з професії «Оператор комп’ютерного набору» ІІ  та І категорії з видачею відповідного документу.

Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних

Сьогодні діяльність підприємств, організацій, господарств, установ неможлива без суворого обліку. Цим і займається обліковець з реєстрації бухгалтерських даних.

Професія обліковця посідає перше місце не тільки в рейтингах найбільш популярних професій, вона реально є найпоширенішою серед спеціальностей економічного профілю.

Обліковці з реєстрації бухгалтерських даних – це професіонали, без яких в сучасних умовах не може функціонувати жоден фінансовий організм.

Якщо ви «дружите» з цифрами, за сухими документами та звітами можна побачити цікаву картину ведення бізнесу. Адже всі господарські операції будь-якої фірми, підприємства чи установи «проходять» через руки бухгалтера.

Людина, схильна до аналізу, може відстежити по бухгалтерії ефективність рішень керівництва. Обліковець бачить, наскільки прибуткова фірма. Крім того, сучасне життя вимагає від обліковців гнучкості і постійного підвищення кваліфікації.

На цій посаді доводиться постійно вчитися, так як змінюється законодавство, з’являються нові інструменти, програми та технології.

У ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище здобувачі освіти за професією «Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних» оволодівають професійними компетентностями, вивчаючи такі предмети:

Після завершення навчання присвоюється освітньо-кваліфікаційний рівень «кваліфікований робітник» з професії «Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних» з видачею відповідного документу.